مراقبت بعد از جراحی میومکتومی

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی از جمله عواملی هستند که لازم است پیش از انجام این جراحی آنها را در نظر بگیرید. به طور کلی می‌توان مراقبت‌های لازم بعد از این عمل را در چندین هفته توضیح و شرح داد. برای مثال مراقبت‌ها در هفته اول بسیار سنگین‌تر از مراقبت‌ها در هفته دوم و سوم خواهند بود. در هفته اول بعد از این جراحی معمولاً لازم است به استراحت بیشتر بپردازید و از کارهای روزمره همچون حمام کردن فعالیت‌های سنگین و… بپرهیزید. از هفته دوم به بعد مراقبت‌ها سبک‌تر شده و افراد می‌توانند به مرور کارهای روزمره زندگی خود را در صورتی که فشاری به شکم آنها وارد نشود، انجام دهند. آشنایی با مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی از آن جهت حائز اهمیت هستند که افراد می‌توانند با رعایت مراقبت‌ها دوره نقاهت خود را به خوبی و بدون هیچ مشکلی طی کنند. در این متن سعی داریم شما را با تمامی مراقبت‌های بعد از این جراحی به صورت جزئی آشنا کنیم.

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

بیشتر بدانید: متخصص زنان در کرمان

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی ( هفته اول)

مراقبت‌هایی که لازم است افراد در هفته اول بعد از انجام عمل میومکتومی انجام دهند به شرح زیر هستند:

· در هفته اول به هیچ عنوان استحمام نکنید.

· بسیار حائز اهمیت است که مصرف داروهای آنتی بیوتیک، مسکن، داروهای ضد تهوع، ملین یعنی نرم کننده مدفوع و کرم‌های ترمیمی را جدی گرفته و آنها را به موقع مصرف کنید.

· شلوار نخی گشاد و راحت بپوشید تا اذیت نشوید.

· در صورتی که زخم شما پانسمان دارد، قادر خواهید بود در طول ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول آن را بردارید. اما توجه داشته باشید که تمیز و خشک نگه داشتن محل زخم بسیار حائز اهمیت است.

· برخی از افراد در هفته اول بعد از عمل میومکتومی دچار ضعف و بی‌حالی خواهند شد. در این صورت می‌توانند با تجویز پزشک از قرص‌های ویتامین و آهن مصرف استفاده کنند.

· به عنوان یکی از مهم‌ ترین مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی لازم است، می‌توان به خودداری از مصرف الکل و دخانیات اشاره کرد. زیرا مصرف این مواد می‌توانند ترمیم زخم‌ها را کند کنند.

· معمولاً پزشکان پیشنهاد می‌کنند در هفته اول تا جایی که امکان دارد به استراحت کردن بپردازید و از بلند کردن چیزهای سنگین که وزنی بیش از ۶ کیلوگرم دارند بپرهیزید. معمولا بهتر است افرادی که جراحی میومکتومی را انجام داده‌اند، برای خریدهای منزل و مراقبت از کودکان از دیگران کمک بگیرند.

· پزشک توصیه می‌کند که در همان روز جراحی در خانه یا در طول اتاق شروع به راه رفتن کنید. راه رفتن از آن جهت حائز اهمیت است که نفخ شکم بعد از لاپاراسکوپی را کاهش داده و سبب جلوگیری از خطر ترومبوز وریدی یا آمبولی ریه‌ها خواهد شد.

· در صورتی که در هفته اول لکه بینی و ترشحات خونی، قهوه‌ای یا صورتی را مشاهده کردید، باید از نوار بهداشتی استفاده کنید. لازم به ذکر است که استفاده از تامپون در این دوره ممنوع است. اگر متوجه شدید که خونریزی شما بعد از این عمل بسیار شدید و ادامه دار است، بهتر است هر چه سریع‌تر به جراح مراجعه کنید.

· اگر راحت هستید، استفاده از پله ممانعت ندارد اما پیشنهاد می‌شود بالا یا پایین رفتن از پله‌ها را با کمک فردی دیگر انجام دهید.

· تا زمانی که قادر به راه رفتن نیستید و همچنان داروهای مسکن مصرف می‌کنید، از رانندگی کردن پرهیز کنید.

· معمولاً بعد از عمل بعد از عمل برداشتن فیبرم یا میومکتومی افراد درد در شکم و رحم خود دارند. به منظور کاهش درد بهتر است از پوزیشن‌های خوابیدن و حرکات دردناک اجتناب کنید. پزشک پیشنهاد می‌کند برای حمایت از شکم خود از یک بالشت، پتوی پیچیده یا کیسه آب گرم استفاده کنید.

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی ( هفته دوم)

مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی تنها به هفته اول بعد از این عمل ختم نشده و لازم است بیماران در هفته دوم نیز مراقبت‌هایی را انجام دهند. از جمله مهم‌ترین مراقبت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· جراح توصیه می‌کند ۷ تا ۱۰ روز بعد از عمل برای ویزیت شدن نزد او بروید تا بتواند وضعیت شما را بعد از عمل با دقت بررسی کند.

· اگر بخیه‌های استفاده شده در جراحی جذبی باشند، در طول هفته دوم به مرور جذب خواهند شد و هیچ نیازی به کشیدن نخواهند داشت. اما اگر بخیه‌های استفاده شده کشیدنی باشند، لازم است پس از ۱۰ روز و در هفته دوم به بیمارستان برای کشیدن بخیه‌ها مراجعه کنید. توجه داشته باشید که بخیه‌های زیر پوستی یا داخل واژینالی هیچ نیازی به کشیدن ندارند.

· در برخی مواقع برای بستن زخم از چسب‌های مخصوصی استفاده می‌شود. شما قادر خواهید بود در هفته دوم بعد از عمل زیر دوش و یا با استفاده از یک حوله مرطوب و گرم این چسب‌ها را به آرامی و بدون آسیب زدن به پوست خود از پوست جدا کنید.

· امکان حمام کردن و دوش سرپایی در هفته دوم وجود دارد اما توجه داشته باشید که از لیف کشیدن و ساییدن زخم بپرهیزید.

· به منظور مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی و در هفته دوم، توجه داشته باشید که تا پایان این هفته از مسافرت در مسیرهای طولانی خودداری نمایید.

· تا زمانی که زخم‌های شما به طور کامل بهبود یابند، نمی‌توانید در وان حمام یا استخر قرار گرفته و شنا کنید.

· در هفته دوم نیز همچون هفته اول بعد از عمل میومکتومی بلند کردن اجسام سنگین، انجام کارها و ورزش‌های سنگین ممنوع است.

بیشتر بخوانید: لاپاراسکوپی رحم در کرمان

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی ( هفته سوم)

خوشبختانه مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی از هفته سوم به بعد کاهش خواهند یافت. به طور کلی از جمله مراقبت‌هایی که لازم است در هفته‌های سوم تا ششم انجام دهید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· از هفته سوم به بعد افراد قادر خواهند بود کارهای روزمره خود را انجام دهند. البته باید توجه داشته باشید که این کارها در صورتی قابل انجام هستند که فشاری به شکم شما وارد نکند.

· امکان انجام ورزش‌ها و کارهای سبک از هفته سوم به بعد وجود دارند. از جمله ورزش‌های سبک می‌توان به پیاده روی اشاره کرد.

· نزدیکی و رابطه جنسی بعد از عمل میومکتومی و به طور کلی انجام کارهای سنگین بسته به نوع عمل از ۲ تا ۶ هفته بعد از عمل ممنوع خواهد بود. برای انجام این نوع فعالیت‌ها باید تا زمان بهبودی کامل صبر کنید.

کلام آخر

مراقبت‌های بعد از جراحی میومکتومی در هفته‌های بعد از عمل متفاوت خواهند بود. معمولاً هفته اول، هفته پر فشاری از لحاظ مراقبت‌ها خواهد بود. زیرا لازم است بیماران در این هفته از موارد بسیاری بپرهیزند و سعی کنند بیشتر زمان خود را به استراحت بپردازند. در این متن شما را با تمامی مراقبت‌ها بعد از این جراحی و جزئیات آنها آشنا کردیم.

سوالات متداول مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

بعد از عمل میومکتومی چه غذاهایی مصرف کنیم؟

بعد از انجام جراحی میومکتومی لازم است طبق دستور پزشک داروهای تجویز شده را مصرف کنید و تا حد امکان غذاهای نرم بخورید تا از یبوست جلوگیری شود. مصرف مواد دیگری همچون آب و مایعات فراوان، میوه‌ها و سبزیجات تازه و در صورت نیاز داروهای ملین نیز می‌توانند از بروز یبوست خود جلوگیری کنند.

چه علائمی می‌توانند بعد از جراحی میومکتومی خطرناک باشند؟

در صورتی که بیماران بعد از این جراحی علائمی همچون ترشحات عفونی یا خونریزی زیاد از محل جراحی یا واژن داشته باشند خطرناک است. همچنین درد شدید و تب از جمله علائمی هستند که می‌توانند بعد از این جراحی خطرناک باشند.

قبل از عمل میومکتومی چه کارهایی باید انجام شود؟

معمولا جراح توصیه‌های لازم را در مورد اقدامات قبل از عمل به شما ارائه خواهد داد. به طور نمونه پیش از جراحی لازم است ناشتا باشید و از یک هفته قبل از عمل از مصرف برخی داروها همچون آسپرین خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط