فیبروم رحم چیست و چه علائمی دارد؟

فیبروم رحم چیست و چه علائمی دارد؟

فیبروم رحم چیست و چه علائمی دارد؟ این سوال برای بسیاری از خانمها با وجود مبتلا شدن به چنین عارضه ای هنوز جای بسی سوال دارد. از کجا بفهمیم که فیبروم داریم؟ فیبروم یکی از بیماری های شایع میان زنان است که در انواع مختلف رشد می کند. در این مطلب قصد داریم تمامی سوالات شما خانم های عزیز را با بهره گیری از تجربیات و دانش خانم دکتر فرشته عباسلو پاسخ دهیم. دکتر فرشته عباسلو بهترین دکتر هسترکتومی در کرمان است که از جدیدترین روش ها برای درمان این مشکل استفاده می کند.

فیبروم رحم چیست؟

فیبروم رحم چیست؟

فیبروم های رحمی که لیومیوم نیز نامیده می شوند، ضایعاتی هستند که از ماهیچه و بافت رحم ساخته می شوند. این ضایعه در دیواره رحم یا روی دیواره رحم شما تشکیل می شود. در واقع فیبروم نوعی تومور غیر سرطانی است. این ضایعه می تواند علائم مختلفی مانند درد و خونریزی شدید و دردهایی در واژن را ایجاد کند. گاهی اوقات هم هیچ علامتی ندارد. خانم ها بهتر است به صورت دوره ای زیر نظر متخصص زنان باشد تا در صورت بروز چنین مشکلی بتوان آن را با دارو و یا روش های ساده تر درمان کرد. دکتر فرشته عباسلو بیان کردند این مشکل دختران و خانم های متاهل را درگیر کرده و معاینه و سونوگرافی دوره ای می تواند به تشخیص و پیشگیری از آن کمک کند.

انواع فیبروم رحم

داخل دیواره

این نوع در دیواره عضلانی رحم شما تشکیل می شود و رایج ترین نوعی می باشد که خانمها را درگیر می کند.

فیبروم رحم داخل دیواره

زیر مخاطی یا ساب موکوزال

این نوع فیبروم در زیر پوشش داخلی رحم شما رشد می کند.

فیبروم رحم ساب موکوزال

ساب سروزال یا ساقه دار

این نوع زیر پوشش سطح خارجی رحم شما رشد می کند. می توانند آنقدر بزرگ شوند که دردهای لگنی ایجاد کنند. شایع ترین نوع فیبروم ساقه دار است که به رحم شما می چسبد. آنها اغلب قارچ مانند توصیف می شوند، زیرا دارای ساقه و قسمت فوقانی هستند.

فیبروم رحم ساقه دار

علائم فیبروم رحم

خونریزی بیش از حد یا دردناک در طول دوره قاعدگی

خونریزی بین دو قاعدگی

احساس پر بودن قسمت زیر شکم

نفخ مکرر و بی دلیل

تکرر ادرار بر اثر فشار فیبروم به مثانه

درد هنگام رابطه جنسی

درد کمر

یبوست یا احساس فشار روی روده راست

ترشحات طولانی مدت واژن

ناتوانی در تخلیه کامل مثانه

بزرگ شدن شکم به اندازه ای که باردار به نظر برسید.

علت فیبروم رحم

علت دقیق آن هنوز ناشناخته است اما پزشکان بر این باور هستند که هورمون های استروژن و پروژسترون در بوجود آمدن آن نقش دارند. اکثر فیبروم ها در سنین باروری بیشتر اتفاق می افتند. مطالعات نشان می دهند زمانی که سطح هورمون ها مانند دوران بارداری بالاتر باشد، فیبروم ها شروع به رشد می کنند و زمانی که سطح هورمون ها پایین باشد، این ضایعه ها کوچکتر می شوند.

چه عواملی خطر بوجود آمدن فیبروم را افزایش می دهند؟

چاقی و وجود توده های چربی

سابقه خانوادگی

بچه دار نشدن

شروع زودهنگام قاعدگی

یائسگی دیرهنگام

سوالات متداول

آیا فیبروم باعث کم خونی می شود؟

کم خونی ممکن است برای خانم هایی که پریودهای مکرر یا بسیار سنگین دارند، اتفاق بیفتد.

درد فیبروم رحمی چه احساسی دارد؟

فیبروم های کوچک معمولا هیچ نشانه یا احساس ناخوشایندی ندارند. برای فیبروم های بزرگتر، ناراحتی و دردهایی در ناحیه شکم، کمر و لگن را تجربه خواهید کرد.

فیبروم ها چه شکلی هستند؟

فیبروم ها معمولاً توده های گردی می باشند که برجسته و صاف هستند. در برخی مواقع شبیه قارچ هستند.

فیبروم ها کجا رشد می کنند؟

این توده ها می توانند در دیواره رحم، داخل حفره اصلی رحم یا در سطح بیرونی رحم ایجاد شوند.

کلام پایانی

فیبروم رحم یکی از شایع ترین بیماری های زنان است که در قسمت های مختلف رحم تشکیل می شود. مشکلات متعددی هم می تواند برای خانم ها ایجاد کند که یکی از آنها پریودی های سنگین است. پریودی هایی که بین دو قاعدگی و با خونریزی بسیار زیاد یا سنگین اتفاق می افتد. در صورتی که درمان نشود می تواند موجب کم خونی و قر آهن و در نهایت از دست رفتن رحم و دیگر قسمت های زنانه شود.

اینجا علت و علائم بوجود آمدن آن را برای شما بیان کردیم. اگر احساس می کنید هر یک از این علائم را دارید، بهتر است فوراً به متخصص زنان مراجعه کنید. دکتر فرشته عباسلو بهترین متخصص زنان در کرمان است که بیماران متعددی با فیبروم رحم زیر نظر ایشان درمان شدند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط