پلی کیستیک

بهترین دکتر تنبلی تخمدان (پلی کیستیک) در کرمان

اگر در حال تجربه علائم تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک هستید، هرچه سریع‌تر بهترین دکتر تنبلی تخمدان پلی کیستیک در کرمان را پیدا کنید و با صلاحدید ایشان، مناسب‌ترین و کارآمدترین روش‌های تشخیص و درمان را به‌کار بگیرید. تنبلی تخمدان یا Polycystic Ovary Syndrome یکی از بیماری‌های شایع هورمونی است که بر کیفیت زندگی بسیاری از بانوان در طول سنین باروری تاثیر می‌گذارد.

 جالب است بدانید طبق تحقیقات، بیش از ۷۰٪ بانوانی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند از وجود این بیماری اطلاع ندارند. اما قاعدگی‌های طولانی و نامنظم، سطح بالای هورمون‌های مردانه، چاقی و مشکل ناباروری از جمله علائمی هستند که می‌توانید از طریق آن‌ها به وجود بیماری تنبلی تخمدان پی ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور جامع و کامل با این عارضه شایع آشنا شویم.

بهترین دکتر تنبلی تخمدان (پلی کیستیک) در کرمان

تنبلی تخمدان یعنی چه یا سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

 سندروم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS شایع‌ترین علت ناباروری در بین بانوان است. همانطور که از نامش پیداست در سندروم تخمدان پلی کیستیک، شاهد کیست‌ها یا کیسه‌های کوچک پر از مایعی هستیم که بر روی تخمدان رشد می‌کنند. این کیست‌ها به خودی خود مشکل چندانی ندارند اما ممکن است، تعادل هورمون‌های زنانه را بر هم بزنند و فرایند تخمک گذاری را با اختلال جدی مواجه کنند.

همین موجب می‌شود که تنبلی تخمدان به عنوان عامل بسیاری از موارد ناباروری شناخته شود. همچنین در بانوانی که با وجود تنبلی تخمدان باردار می‌شوند، ریسک زایمان زودرس، دیابت بارداری، فشار خون بالا و سقط جنین بالاتر است.

علائم تنبلی تخمدان چیست؟

تنبلی تخمدان علائم متعددی دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

·        قاعدگی نامنظم و طولانی

·        افزایش سطح هورمون‌های مردانه یا آندروژن

·        ناباروری

·        استرس بالا

·        افزایش فشار خون، قند خون و کلسترول

·        رویش موهای تیره و ضخیم در صورت و بدن و خصوصاً در قسمت چانه (هیرسوتیسم)

·        آپنه خواب

·        درد لگن

·        افزایش یا کاهش وزن ناگهانی و غیرطبیعی

·        آکنه، پوست چرب و شوره سر

·        دیابت نوع ۲

·        خستگی

·        مقاومت به انسولین

·        طاسی الگوی زنانه

·        کاهش میل جنسی

جالب است بدانید به طور معمول علائم تخمدان پلی کیستیک در افراد چاق و دارای اضافه وزن شدیدتر است.

دلایل تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

به‌طورکلی هیچگاه نمی‌توان پی برد که دلیل اصلی ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک چه بوده است. امروزه محققان به این نتیجه دست یافته‌اند که ژنتیک، چاقی و دیابت، و در موارد نادر، مصرف قرص‌های تیروئید مثل متی مازول می‌تواند ریسک ابتلا به تنبلی تخمدان را افزایش دهد.

انسولین اضافی یکی دیگر از دلایلی است که باعث تنبلی تخمدان می‌شود. چراکه وقتی سلول‌های بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا می‌کنند و قند خون افزایش می‌یابد، بدن انسولین بیشتری را تولید و ترشح می‌کند. در این هنگام افزایش انسولین می‌تواند موجب افزایش هورمون‌های مردانه یا آندروژن شود.

تشخیص تنبلی تخمدان چگونه انجام می‌شود؟

در اولین مرحله از تشخیص تنبلی تخمدان، پزشک علائمی از جمله رشد موهای زائد، تغییر ناگهانی وزن، آکنه، مقاومت به انسولین، و تغییرات قاعدگی را مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین معاینه لگن به دو صورت چشمی و دستی انجام می‌شود تا پزشک از وجود توده یا توده‌هایی در ناحیه تناسلی اطمینان پیدا کند. علاوه بر این‌ها، آزمایش خون (با سنجش میزان هورمون‌ها، گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول)، و سونوگرافی (با بررسی ضخامت دیواره رحم و ظاهر تخمدان‌ها) اطلاعات مفیدی را در اختیار بهترین متخصص زنان در کرمان قرار می‌دهند.

درمان تنبلی تخمدان یا سندرم پلی کیستیک چگونه است؟

به‌طورکلی درمان قطعی برای تنبلی تخمدان وجود ندارد؛ اما برای بهبود عوارض سندروم تخمدان پلی کیستیک، یکی از رایج‌ترین راهکارها دارو درمانی است. قرص‌های ضد بارداری ترکیبی که حاوی استروژن و پروژستین هستند، می‌توانند به متعادل‌تر شدن هورمون‌ها و کاهش آندروژن یا هورمون مردانه کمک کنند. علاوه بر قرص، در این مورد می‌توانید از رینگ واژن یا چسب هورمونی نیز بهره ببرید که همین خواص را ارائه می‌دهد.

از طرفی مصرف پروژستین در ۱۰ الی ۱۴ روز در ماه، و یا مصرف دو ماه یکبار آن می‌تواند به نظم بیشتر قاعدگی کمک کند و از سرطان پوشش رحم جلوگیری به عمل آورد. در موارد خیلی شدید، بنا به صلاحدید پزشک، ممکن است روش‌های تهاجمی از جمله جراحی هیسترکتومی، اوفورکتومی، حفاری تخمدان و آسپیراسیون کیست نیز در درمان تخمدان پلی کیستیک به‌کار گرفته شوند.

بیشتر بدانید: لاپاراسکوپی کیست تخمدان

جلوگیری از تنبلی تخمدان

از آنجا که علت خاصی برای بروز تنبلی تخمدان شناخته نشده است، جلوگیری از تنبلی تخمدان نیز راهکار قطعی ندارد. البته از نظر علمی ثابت شده که حتی کاهش وزن‌های محدود و تدریجی نیز به بهبود علائم تنبلی تخمدان، از جمله بی‌نظمی قاعدگی، کمک می‌کنند. اگر دارای اضافه وزن هستید، بهتر است هرچه زودتر رژیم غذایی سالم، کم‌حجم و درعین‌حال غنی را برای خود تنظیم کنید و با انجام فعالیت‌های ورزشی متعادل و مداوم، وزن خود را کاهش دهید.

رژیم غذایی شما باید دارای حداقل کربوهیدرات و چربی باشد و برعکس، انواع سبزیجات و منابع پروتئینی را در برگیرد. گوجه فرنگی، سبزیجات برگ‌دار، روغن زیتون، پیاز قرمز، آجیل درختی، ماهی‌های چربی مثل ماهی تن و.. از جمله داروهای ضد التهابی هستند که می‌توانید برای پیشگیری و درمان تخمدان پلی کیستیک از آن‌ها بهره ببرید.

عوارض تنبلی تخمدان کدامند؟

ناباروری، دیابت بارداری، فشار خون بالا در هنگام بارداری، ریسک بالای سقط جنین یا زایمان زودرس، استئاتوهپاتیت غیر الکلی یا التهاب شدید کبد که از تجمع چربی در کبد نشات می‌گیرد، از جمله عوارضی هستند که تنبلی تخمدان در پی دارد. همچنین سندروم متابولیک که با علائم قند خون، فشار خون بالا و بالا بودن کلسترول و تری گلیسیرید، ریسک بروز دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی عروقی را بالا می‌برد و آپنه خواب، اضطراب و افسردگی، خونریزی‌های شدید و غیر طبیعی رحم، و سرطان پوشش دیواره رحم یا اندومتر را به‌دنبال دارد، از دیگر عوارض این بیماری هستند.

نتیجه گیری

در طول این نوشته با مهم‌ترین مسائل پیرامون عارضه تخمدان پلی کیستیک آشنا شدیم. برای تسهیل و تسریع فرآیند درمان، و کاهش عوارض تنبلی تخمدان، هرچه زودتر به‌دنبال بهترین دکتر تنبلی تخمدان پلی کیستیک در کرمان بگردید و صفر تا صد مراحل تشخیص و درمان را با خیال راحت به ایشان بسپارید.

سوالات متداول

1.    بهترین زمان برای مصرف قرص متفورمین برای بهبود علائم تنبلی تخمدان چه زمانی است؟

قرص متفورمین برای درمان دیابت نوع ۲ به کار می‌رود و علائم تنبلی تخمدان را کاهش می‌دهد. این قرص را بنا به صلاحدید پزشک و با توجه به شدت بیماری مورد استفاده قرار دهید.

2.    آیا ورزش در درمان تخمدان پلی کیستیک موثر است؟

 ورزش کردن و برخوداری از وزن ایده‌آل و مناسب، در بهبود علائم تخمدان پلی کیستیک تاثیر به‌سزایی دارد و شانس باروری را افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود حداقل روزی نیم ساعت فعالیت ورزشی منظم داشته باشید.

3.    چه خوراکی‌هایی برای بهبود عوارض تنبلی تخمدان مفید هستند؟

میوه‌های تازه از جمله میوه‌های قرمز رنگ مثل شاتوت، آلبالو، گیلاس، انگور قرمز؛ غذاهای طبیعی و فرآوری نشده، خوراکی‌های سرشار از فیبر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط